Kontaktujte nás: +421 951 634 050

Doprava zdarma pri objednávke nad 60€ 🚚

Zásady ochrany osobných údajov

PREHLÁSENIE PREVÁDZKOVATEĽA

Sme spoločnosť RoyalFactory, s.r.o. so sídlom Nerudova 6, 917 01, Trnava, Slovenská Republika, IČO 53 737 237, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Trnava, vložka číslo: 49031/T, a sme správcom vašich osobných údajov.

K Vašim osobným údajom pristupujeme profesionálne a citlivo.

  • V žiadnom prípade ich neposkytujeme tretím stranám (okrem rozsahu potrebného na doručenie tovaru).
  • Osobné údaje sú uložené v zabezpečenej databáze s potrebou autorizovaného prístupu.
  • Získavame od vás iba tie údaje, ktoré skutočne potrebujeme na spracovanie vašej objednávky.
  • Vaše údaje sú na ceste k nášmu serveru šifrované, tak, aby ich nikto nemohol po ceste dešifrovať.
  • Všetci pracovníci RoyalFactory, s.r.o, ktorí prídu do styku s Vašimi osobnými údajmi boli náležite poučení o správnom a citlivom zaobchádzaní s nimi.
  • Ak si neželáte dostávať emaily s našimi akciami, stačí nás o tejto skutočnosti stačí informovať e-mailom.
  • Môžete nás kedykoľvek požiadať o zmazanie vami vloženého príspevku alebo všetkých vložených príspevkov z vášho konta e-mailom.
  • Takisto nás môžete kedykoľvek požiadať o zmazanie vášho konta a histórie objednávok e-mailom, písomne alebo osobnou návštevou.

Aby sme boli schopní zabezpečiť kvalitné služby, budeme potrebovať zopár informácií.

  • Podrobný zoznam vyžadovaných údajov nájdete nižšie.
  • Získavame od Vás iba tie údaje, ktoré skutočne potrebujeme na spracovanie Vašej objednávky, v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR – ctíme si Vaše súkromie.

Bezpečné internetové bankovníctvo

  • Pri platení cez internet pomocou platobných systémov zadávate všetky svoje údaje na zabezpečených stránkach banky.
  • S Vašimi citlivými platobnými údajmi neprichádzame do styku – dozvieme sa len úspešný alebo neúspešný výsledok transakcie.

Ak si neželáte dostávať emaily s našimi akciami, stačí ich zrušiť kliknutím na odkaz nachádzajúci sa na konci nášho newslettera.

Podrobné informácie o spracúvaní a ochrane osobných údajov V zmysle nariadenia EP a Rady EÚ č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a zákona SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len: „zákon o ochrane osobných údajov“).

1. PREVÁDZKOVATEĽ INTERNETOVÉHO OBCHODU WWW.ROYALCHAGA.SK

RoyalFactory, s.r.o.
Nerudova 6
917 01, Trnava, Slovenská Republika,
IČO 53 737 237974

2. ZOZNAM NAŠICH SPROSTREDKOVATEĽOV, KTORÍ MÔŽU SPRACÚVAŤ VAŠE OSOBNÉ ÚDAJE

Vo väčšine prípadov spracúvame Vaše údaje pre vlastné účely ako prevádzkovateľ. To znamená, že my stanovujeme účely, pre ktoré Vaše osobné údaje zhromažďujeme, určujeme prostriedky spracúvania a zodpovedáme za ich riadne vykonanie.
Vaše osobné údaje môžeme odovzdávať tiež ďalším subjektom, ktoré sa nachádzajú v úlohe sprostredkovateľa a to najmä:

Názov služby
GLS Slovakia GLS General Logistics Systems Slovakia s.r.o., Lieskovská cesta 13, 962 21 Lieskovec, IČO: 36624942
Heureka Heureka Shopping s.r.o, Karolinská 650/1, 186 00 Praha 8 – Karlín, ČR, IČO: 02387727
Packeta Packeta Slovakia s. r. o., Kopčianska 3338/82A, 851 01 Bratislava, IČO: 48136999
Slovenská Pošta Slovenská pošta, a.s., Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica, IČO: 36631124
Trust Pay Trust Pay, a.s., Za kasárňou 1, 831 03 Bratislava, IČO: 36865800
Websupport Websupport, s.r.o., Karadžičova 12, 821 08 Bratislava, IČO: 36 421 928
Vo výnimočných situáciách môže byť na doručenie tovaru operatívnym rozhodnutím vybraná iná kuriérska spoločnosť. Vzhľadom na operatívny charakter rozhodnutia nie je možné dopredu určiť názov a sídlo predmetnej spoločnosti. Sprostredkovateľom odovzdávame len také Osobné údaje, aké sú potrebné na vykonanie sprostredovateľskej činnosti.

3. ÚČEL SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

  • Vystavenie daňového dokladu – faktúry, v zmysle zákona 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty, § 71 ods. 2 písm. b).
  • Doručenie tovaru a identifikácia zákazníka pred odovzdaním vopred zaplateného tovaru.
  • Potvrdenie objednávky, platby za tovar, dodania objednaného tovaru – telefonicky a prostredníctvom elektronickej pošty.
  • Evidencia zákazníkov na účely vedenia ich užívateľských účtov na stránke www.royalchaga.sk
  • Evidencia zákazníckych objednávok pre riešenie prípadných reklamácií.
  • Zasielanie informačných elektronických správ, ak o túto službu prejaví zákazník záujem.

4. ZOZNAM SPRACÚVANÝCH OSOBNÝCH ÚDAJOV

  • Fakturačné údaje
    – Meno a priezvisko
    – Adresa trvalého bydliska
  • Údaje pre doručenie
    – Meno a priezvisko príjemcu
    – Adresa doručenia
    – Telefónne číslo príjemcu – vyžadujú ho kuriérske spoločnosti
  • Kontaktné údaje
    – Telefónne číslo – pre potreby potvrdenia objednávky, prijatia platby, komunikáciu so zákazníkom.
    – Adresa elektronickej pošty – pre potreby zaslania potvrdenia objednávky, núdzový komunikačný prostriedok ak zákazník nie je dostupný na uvedenom telefónnom čísle.
  • Údaje o Vašich objednávkach – pre potreby ich vybavenia a riešenia prípadných reklamácií.

5. NUTNOSŤ POSKYTNUTIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

  • Prevádzkovateľ získava iba tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné na splnenie záväzkov, ktoré od neho zákazník objednaním tovaru očakáva, v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR. Bez týchto údajov nebude možné spracovať prijatú objednávku.
  • Z tohto dôvodu je zákazník povinný vyplniť všetky požadované údaje pri realizovaní objednávky.
  • Pre ochranu zákazníka je nevyhnutné, aby pri odovzdávaní už zaplateného tovaru umožnil prevádzkovateľovi alebo sprostredkovateľovi overenie jeho totožnosti a zapísanie čísla občianskeho preukazu do dodacieho listu. Toto opatrenie má predchádzať neoprávnenému prevzatiu tovaru treťou osobou, pokiaľ zákazník za tento tovar už zaplatil. Pri platbe na dobierku sa overenie totožnosti a zápis čísla OP nevyžaduje.

6. TRETIE STRANY, KTORÝM BUDÚ ÚDAJE POSKYTNUTÉ

Osobné údaje neposkytujeme žiadnym spoločnostiam spravujúcim databázy osobných údajov, ani žiadnym iným tretím stranám, okrem rozsahu uvedeného v bode 2.

7. ZVEREJNENIE ÚDAJOV

Naša spoločnosť získané údaje v žiadnom prípade nezverejňuje.

8. PRÁVA A POVINNOSTI DOTKNUTEJ OSOBY

  • Zákazník je povinný uviesť iba úplné a pravdivé údaje.
  • Zákazník sa zaväzuje preukázať svoju identitu pri odovzdávaní zaplateného tovaru a zapísať číslo občianskeho preukazu do dodacieho listu (to neplatí pre zásielky na dobierku).
  • Zákazník sa zaväzuje, že v prípade zmeny svoje údaje zaktualizuje a to najneskôr pred zrealizovaním prvej objednávky nasledujúcej po vzniku zmeny.
  • Zákazník sa zaväzuje, že ak poskytne osobné údaje tretej osoby ako údaje pre doručenie (meno, priezvisko, telefónne číslo), robí tak iba s jej súhlasom a dotknutá osoba je oboznámená s postupmi, právami a povinnosťami, ktoré sú uvedené na tejto stránke.
  • Ako náš klient a dotknutá osoba máte v stanovenom rozsahu právo rozhodovať o nakladaní s Vašimi osobnými údajmi. Uplatniť nižšie uvedené práva si môžete:
    – Osobne na kontaktom mieste;
    – Prostredníctvom telefonátu na našom čísle: +421 951 634 050;
    – Na webovom sídle prevádzkovateľa;

Budeme sa Vám snažiť odpovedať čo najskôr, vždy Vám však odpovieme najneskôr do 30 dní od doručenia Vašej žiadosti. Platné právne predpisy a Nariadenie GDPR, resp. Zákon Vám zabezpečujú najmä:

Právo na prístup – Máte právo od nás požadovať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje, a pokiaľ tomu tak je, získať kópiu týchto údajov a dodatočné informácie vyplývajúce z čl. 15 Nariadenia, resp. § 21 Zákona. V prípade, že o Vás získavame veľké množstvo údajov, môžeme od Vás požadovať, aby ste špecifikovali svoju požiadavku na okruh konkrétnych údajov, ktoré o Vás spracúvame.

Právo na opravu – K tomu, aby sme o Vás neustále spracúvali len aktuálne osobné údaje potrebujeme, aby ste nám ich zmenu oznámili čo najskôr ako nastane. V prípade, že o Vás spracúvame nesprávne údaje, máte právo požadovať ich opravu.

Právo na výmaz – Ak budú naplnené podmienky článku 14 Nariadenia, resp. § 23 Zákona, môžete požadovať výmaz Vašich osobných údajov. O výmaz preto môžete žiadať napríklad ak ste odvolali Váš súhlas so spracúvaním osobných údajov a neexistuje iný právny základ spracúvania, alebo v prípade, že Vaše osobné údaje spracúvame nezákonne, alebo sa pominul účel, na ktorý sme Vaše osobné údaje spracúvali a nespracúvame ich za iným kompatibilným účelom. Vaše údaje však nevymažeme ak sú potrebné na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Právo na obmedzenie spracúvania – Ak budú naplnené podmienky článku 18 Nariadenia, resp. § 24 Zákona, môžete od nás požadovať, aby sme obmedzili spracúvanie Vašich osobných údajov. O obmedzenie preto môžete žiadať napríklad počas toho, ako namietate správnosť spracúvaných údajov alebo v prípade, že je spracúvanie nezákonné a Vy si neželáte, aby sme údaje vymazali, ale potrebujete, aby ich spracúvanie bolo obmedzené počas toho ako si uplatníte Vaše práva. Vaše údaje naďalej spracúvame ak existujú dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Právo na prenosnosť – Ak je spracúvanie založené na Vašom súhlase alebo vykonávané za účelom plnenia zmluvy uzatvorenej s Vami a zároveň vykonávané automatizovanými prostriedkami, máte právo od nás obdržať Vaše osobné údaje, ktoré sme od Vás získali v bežne používanom strojovo čitateľnom formáte. Ak o to budete mať záujem a bude to technicky možné, Vaše osobné údaje prenesieme priamo k inému prevádzkovateľovi. Toto právo nebude možné uplatniť na spracúvanie vykonávané z dôvodu plnenia úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci.

Právo namietať voči spracúvaniu – Ak spracúvame Vaše osobné údaje z dôvodu plnenia úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci nám zverenej, alebo pokiaľ je spracúvanie vykonávané na základe našich oprávnených záujmov či oprávnených záujmov tretej strany, máte právo namietať voči takémuto spracúvaniu. Na základe Vašej námietky spracúvanie osobných údajov obmedzíme a pokiaľ nepreukážeme závažné oprávnené dôvody spracúvania, ktoré prevažujú nad Vašimi záujmami, právami a slobodami alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, osobné údaje naďalej spracúvať nebudeme a Vaše osobné údaje zmažeme. Máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu osobných údajov na účely priameho marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s takýmto priamym marketingom. Po vznesení námietky Vaše osobné údaje už na tento účel spracúvať nebudeme.

Právo podať sťažnosť – Ak sa domnievate, že spracúvanie Vašich osobných údajov je v rozpore s Nariadením, resp. Zákonom, máte právo podať sťažnosť na jeden z príslušných dozorných orgánov, najmä v členskom štáte Vášho obvyklého pobytu, miesta výkonu práce alebo v miesta údajného porušenia. Pre územie Slovenskej republiky je dozorným orgánom Úrad pre ochranu osobných údajov, so sídlom: Hraničná 4826/12, 820 07 Bratislava, Slovenská republika, web: www.dataprotection.gov.sk, tel.: +421 /2/ 3231 3220.

Právo odvolať súhlas – Ak je spracúvanie Vašich osobných údajov založené na súhlase, máte právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na už vykonané spracúvanie. Ak sa kedykoľvek neskôr rozhodnete, že máte záujem opätovne dostávať od nás obchodné a marketingové ponuky o našich produktoch a službách, svoj odvolaný súhlas (respektíve podanú námietku) môžete kedykoľvek znovu udeliť, a to ktoroukoľvek vyššie uvedenou formou kontaktu.

9. ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV PRE NASADENIE A POUŽÍVANIE GOOGLE ANALYTICS

Za spracovanie zodpovedná osoba integrovala na tieto webové stránky komponent Google Analytics (s funkciou anonymizácie). Google Analytics je služba na webovú analýzu. Webová analýza je zber, zhromažďovanie a vyhodnocovanie dát o správaní návštevníkov webových stránok. Služba webovej analýzy zhromažďuje okrem iného dáta o tom, ktoré webové stránky a podstránky dotknutá osoba navštívila (tzv. referrery) alebo ako často a ako dlho na podstránke zotrvala. Webová analýza sa používa prevažne na optimalizáciu webových stránok a analýzu nákladov a prínosov internetovej reklamy.

Prevádzkovateľom komponentu Google Analytics je spoločnosť Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA.

Za spracovanie zodpovedná osoba používa na webovú analýzu pomocou služby Google Analytics dodatok „_gat._anonymizeIp“. Prostredníctvom tohto dodatku je IP adresa internetového pripojenia dotknutej osoby spoločnosťou Google skrátená a anonymizovaná, ak dôjde k prístupu na naše webové stránky z členských štátov Európskej únie alebo z iných zmluvných štátov Dohody o Európskom hospodárskom priestore.

Účelom komponentu Google Analytics je analýza toku návštevníkov na našich webových stránkach. Spoločnosť Google používa získané dáta a informácie okrem iného na vyhodnotenie návštevnosti našich webových stránok, na zostavenie online prehľadov pre nás, o aktivitách na našich webových stránkach a na poskytovanie ďalších s používaním našich webových stránok súvisiacich služieb.

Prostredníctvom súborov cookie sú ukladané osobné informácie, napr. trvanie prístupu, miesto, z ktorého bol prístup uskutočnený, a frekvencia návštev našich webových stránok dotknutou osobou. Pri každej návšteve našich webových stránok sú tieto osobné údaje, vrátane IP adresy dotknutou osobou naposledy používaného internetového pripojenia, prenášané spoločnosti Google v Spojených štátoch amerických. Tieto osobné údaje sú spoločnosťou Google v Spojených štátoch amerických uložené. Spoločnosť Google môže tieto osobné údaje odovzdať za určitých okolností prostredníctvom technického procesu tretím osobám.

Google Analytics nastaví súbor cookie v informačno-technologickom systéme dotknutej osoby. Čo sú súbory cookie, bolo už vysvetlené vyššie. Nastavenie súborov cookie umožňuje spoločnosti Google analyzovať využitie našich webových stránok. Pri každej návšteve jednotlivých stránok webových stránok, ktoré sú prevádzkované osobou zodpovednou za spracovanie, kde bol integrovaný komponent Google Analytics, je internetový prehliadač v informačno-technologickom systéme dotknutej osoby automaticky aktivovaný príslušným komponentom Google Analytics, aby prenášal spoločnosti Google dáta na účely online analýzy. V rámci tohto technického procesu získa spoločnosť Google informácie o osobných údajoch, ako je IP adresa dotknutej osoby, ktoré spoločnosť Google používa okrem iného na to, aby zistila pôvod návštevníka a kliknutí, a v dôsledku toho bolo umožnené vyúčtovanie provízií.

Dotknutá osoba môže kedykoľvek zabrániť nastaveniu súborov cookie na našich webových stránkach, ako už bolo opísané vyššie, pomocou zodpovedajúceho nastavenia používaného internetového prehliadača, a tým trvalo odporovať nastaveniu súborov cookie. Takéto nastavenie používaného internetového prehliadača by tiež zabránilo, aby spoločnosť Google nastavila súbory cookie na informačno-technologickom systéme dotknutej osoby. Okrem toho môže byť službou Google Analytics už nastavený súbor cookie kedykoľvek zmazaný prostredníctvom internetového prehliadača alebo iných softvérových programov.

Ďalej má dotknutá osoba možnosť vzniesť námietky proti zhromažďovaniu službou Google Analytics vygenerovaných a na používanie týchto webových stránok zameraných dát a spracovaniu týchto dát spoločnosťou Google a zabrániť mu. Na tento účel si musí dotknutá osoba prevziať a nainštalovať Browser-Add-On na adrese https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Tento Browser-Add-On informuje službu Google Analytics prostredníctvom JavaScriptu, že službe Google Analytics nesmú byť prenášané žiadne dáta a informácie o návštevách webových stránok. Inštaláciu Browser-Add-Ons považuje spoločnosť Google za rozpor. Ak sa informačno-technologický systém dotknutej osoby neskôr vymaže, naformátuje alebo nainštaluje nanovo neskôr, musí dotknutá osoba vykonať na deaktiváciu služby Google Analytics opätovnú inštaláciu Browser-Add-Ons. Pokiaľ bude Browser-Add-On dotknutou osobou alebo inou osobou v rámci jej vplyvu odinštalovaný alebo deaktivovaný, je možná nová inštalácia alebo opätovná akti vácia Browser-Add-Ons.

Ďalšie informácie a platné zásady pre ochranu osobných údajov spoločnosti Google nájdete na adrese https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ a

http://www.google.com/analytics/terms/de.html. Služba Google Analytics je presnejšie vysvetlená na adrese https://www.google.com/intl/de_de/analytics/.

10. DOBA SPRACÚVANIA A UCHOVÁVANIA VAŠICH OSOBNÝCH ÚDAJOV

Vaše osobné údaje spracúvame a uchovávame predovšetkým po dobu trvania zmluvného vzťahu v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR . V prípadoch spracúvania osobných údajov, ku ktorému bol udelený súhlas, budú Vaše osobné údaje uchovávané po dobu 5 rokov, alebo do odvolania súhlasu.
Vaše osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné pre splnenie našich povinností, ktoré nám vyplývajú zo všeobecne záväzných právnych predpisov (napr. uchovávanie jednotlivých účtovných záznamov v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, pre prípady preukázania splnenia si daňových povinností v zmysle daňových právnych predpisov zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov, zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní a pod.), musíme uchovávať po dobu stanovenú príslušnými právnymi predpismi. V každom prípade sa ale riadime zásadou minimalizácie uchovávania osobných údajov v zmysle čl. 5 ods. 1 písm. e) Nariadenia GDPR a preto budú Vaše osobné údaje, ktoré nepodliehajú archivácii podľa osobitných právnych predpisov, vymazané alebo anonymizované.