Funkčná Káva - vychutnajte si viacero prínosov v jednej šálke

Funkčná Káva

Možno ste už aj vy vyskúšali kávu so spojením niečoho výnimočného.

Čo keby sme vám povedali, že maslo v káve a kokosový olej v káve sú nielen zdravé, ale vlastne aj celkom chutné? A čo keby sme vám do kávy primiešali niektorú z našich vitálnych húb?

Spojenie tak výnimočné, že vám poskytuje všetky výhody kávy a ešte oveľa viac. Vaša ranná káva bude zážitok nielen chute, ale podporí aj vaše zdravie.

Možno to znie ako naozaj bizarná kombinácia, ale táto káva zameraná na huby je momentálne veľmi trendy.

Milovníci kávy hovoria, že zemitá esencia húb je výnimočným doplnkom kávy, ktorý v skutočnosti prispieva k jemnejšej celkovej chuti. Navyše získate ešte viac antioxidantov s podporou vašej imunity.

„Hubová káva“ vám dáva výhody kávy spolu s pôsobením vitálnych húb. To isté platí pre „hubový čaj“ alebo „hubovú horúcu čokoládu“. Nepoužívajú sa však typické kulinárske huby, ale vitálne (medicinálne) huby.

Povýšte svoju priemernú šálku kávy na funkčný nápoj. Rovnaká chuť, ktorú milujete, vyrobená zo 100% organických kvalitných kávových zŕn Arabica a funkčných zložiek, ako sú huby a adaptogény na podporu mozgu, imunity a proti stresu. Nahraďte vedľajšie účinky bežnej kávy („nárazový“ účinok, nervozita, bolesti brucha) vysokými dávkami výťažkov z funkčných húb a adaptogénov, aby ste prežili každý deň s energiou, sústredením a ľahkosťou.

Funkčná Káva

Čo je „hubová káva“

Možno si predstavujete horúcu šálku kávy, ktorú zničili nejaké náhodné plávajúce huby. Ale nebojte sa, o tomto tu nehovoríme. Káva s vitálnymi hubami je spojenie kvalitnej kávy a čistého extraktu z jednej alebo viacerých húb.

Všetko, čo musíte urobiť, je pridať horúcu vodu, aby ste vytvorili šálku hubovej kávy.

Ako chutí hubová káva?

Vôbec nie ako huby. Dokonca sa hovorí, že pridané huby majú v skutočnosti podobnú chuť ako samotná káva!

Existuje veľmi zaujímavá história „hubovej kávy“

Počas druhej svetovej vojny bolo ťažké nájsť niektoré z najbežnejších vecí, ktoré dnes poznáme a milujeme. Hovoríme o veciach, ako je káva.

V priebehu rokov sa objavilo niekoľko veľmi zaujímavých alternatív kávy, s ktorými ľudia prišli, vrátane vecí ako pražený jačmeň a huby Čaga. Je to tak vo Fínsku aj v Rusku. V 40-tych rokoch 20. storočia ľudia skutočne používali svoju pôvodnú hubu Čaga ako „vojnovú“ náhradu kávy. Starí rodičia vynašli koncept používania Čagy ako náhrady kávy. Takže vtedy káva z húb vznikla ako dôsledok nedostatočnej dostupnosti kávy, zatiaľ čo dnes sa stáva populárnou nie preto, že je jej nedostatok, ale preto, že ľudia chcú z pitia kávy získať stále viac a viac.

Funkčná Káva

Funkčná káva verzus obyčajná káva

Očividne najväčší rozdiel medzi bežnou kávou a funkčnou - hubovou kávou je v tom, že hubová káva obsahuje huby, adaptogény, zatiaľ čo bežná káva nie. Keď pijete hubovú kávu, získate všetky výhody pitia kávy plus výhody z húb.

MY používame 100% organické a certifikované kávové zrná Arabica, takže naša Royal Coffee chutí ako lahodná káva, nie ako huby.

Existuje niekoľko dôvodov, prečo bude táto kombinácia jednoduchým vylepšením vašej každodennej rutiny:

1. Šálka lahodnej jemnejšej kávy

Niektorí konzumenti hovoria, že ich funkčná káva je jemnejšia ako bežná káva. Prečo?

Mohlo by to byť vďaka extraktu z huby, ktorý je v tele zásadotvorný a znižuje kyslosť kávy. Tí, ktorí sú obzvlášť citliví na kyslosť kávy, považujú funkčnú kávu za ďalšiu najlepšiu vec od čias krájaného chleba.:) Navyše chuť funkčných húb, ktoré pridávame do kávy, je trochu horkastá a zemitá.

Chuť húb a kávy sa k sebe jednoducho hodí ako chlieb a maslo. Ale je vegánska a bez alergénov.

2. Najjednoduchší spôsob, ako vylepšiť svoj obľúbený zvyk

Väčšina z nás už pije kávu. Približne 70% ľudí vypije každý deň aspoň jednu šálku. To znamená, že je to zvyk, ktorý sme zakotvili do svojej rutiny a ktorý sa pravdepodobne v dohľadnej dobe nikam nevytratí. Chápeme, že je ťažké začať s novou kávou, najmä s takou, ktorá zahŕňa ingrediencie, o ktorých ste možno nikdy predtým nepočuli, ako je napríklad huba Hericium alebo huba Čaga, ktorá vyzerá ako kus zhoreného dreva.

Jednoducho to skúste.

Funkčná Káva

3. Najlepšie z najlepších ingrediencií

Všetky kávové zrná, ktoré používame, sú 100% organické a pochádzajú z Brazílie. O funkčných extraktoch ani nehovoriac. Zameriavame sa na plodnice húb pestovaných v ekologickom a kontrolovanom prostredí.

Prémiová káva a vysokokvalitné extrakty. Je to ako manželstvo postavené na pevných a kvalitných základoch.

4. Zbavte sa nervozity

Keď do kávy pridáte adaptogény, ako sú funkčné huby, dochádza k neuveriteľnej synergii. Tieto funkčné zložky pomáhajú telu prispôsobiť sa stresorom. Adaptogény urdžujú náš systém v rovnováhe. Preto pri ich kombinácii s kávou nedochádza k fáze vyčerpania, teda k žiadnemu „pádu“ ani nervozite.

5. Účinok a funkčné výhody

Každá šálka kávy obsahuje účinné dávky funkčných zložiek, ako sú adaptogény, funkčné huby či vitamíny.

Potrebujete podporiť imunitu, funkciu mozgu, výkonnosť alebo potlačiť stres?

Namiesto toho, aby ste siahli po obyčajnej šálke kávy s nádejou, že vás dostane tam kam potrebujete, my sme pre vás zdokonalili prospešné účinky kávy, tak aby ste si mohli vybrať účinok, ktorý hľadáte.

Čaká vás náročný deň v kancelárii? Naša káva Lion´s Mane Coffee je dokonalým riešením.

Musíte si zabehnúť a vybaviť niekoľko záležitostí? Cordyceps Coffee vám dodá extra energiu, ktorú potrebujete na to, aby ste zvládli aj tie najrušnejšie dni.

Máte radi kávu, ale potrebujete takú, ktorá by vám pomohla cítiť rovnováhu? Máme pre vás Reishi Coffee. A máme tu ešte Chaga Coffee, ktorá určite prospeje vašej aktivite a imunite.

Bez ohľadu na to, čo vás počas dňa čaká, hubová káva ponúka zaujímavú možnosť získať ďalšie zdravotné benefity, alebo len šálku dobrej kávy.

Štyri kávy pre Vás!

Sú lahodným a jednoduchým spôsobom, ako zlepšiť vašu celkovú pohodu. Spojili sme prémiovú kávu so zložkami, ktoré podporujú sústredenie, imunitu, energiu, reakciu na stres aj vašu celkovú vitalitu a rovnováhu.

Naša káva je dokonale pražená v slovenskej pražiarni, vždy čerstvá a pripravená stať sa vaším ranným nápojom.

Zahoďte obyčajný nápoj a pripravte si funkčnú kávu

Vynikajúcu kávu si môžete pripraviť do šálky, vo french press kanvici či v kávovare na filtrovanú kávu.

Vychutnať si ju môžete s mliekom alebo sladidlom podľa chuti. Môžete z nej pripraviť aj nápoje pre „kávičkárov“ ako je napríklad bulletproof káva alebo frapé.

Už aj tak veľmi chutný nápoj vieme zdvihnúť na vyšší level napríklad pridaním nesladeného kakaového prášku, škorice, vanilky, kurkumy, low carb sladidla alebo smotany na šľahanie (v tekutej či vyšľahanej forme).

Voľba je len na vás.